Výrobca tepla v Sabinove privítal rozhodnutie ÚRSO o znížení cien plynu

05.12.2008 Sabinov

Sabinov 5. decembra (TASR) – Rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o znížení cien plynu určeného na výrobu tepla pre domácnosti privítala aj spoločnosť Sabyt, ktorá dodáva teplo a teplú úžitkovú ...
\"Pre výrobcov tepla je to dobrá správa, nakoľko však nemáme k dispozícii konkrétne úpravy, ktoré vyplynú z tohto rozhodnutia, k budúcoročným cenám sa ešte neviem vyjadriť, \" povedal pre TASR riaditeľ spoločnosti Róbert Jurášek. Z dôvodu zmien ceny plynu pristúpila firma v roku 2008 k úprave ceny za teplo dvakrát. Podľa Juráška sa po konečnom zúčtovaní môže priemerná cena v tomto roku pohybovať na hranici 734 Sk/GJ (24,4 eura/GJ). Koncom októbra navrhol sabinovský výrobca cenu na rok 2009 na úrovni 670 Sk/GJ (22,2 eura/GJ).
Výrobu a dodávku tepla a teplej vody do centrálnych rozvodov v Sabinove zabezpečujú 3 kotolne, z toho 3 sú plynové a jedna dvojpalivová, ktorá spaľuje plyn a drevnú štiepku. Kotolňa C1 pod Švabľovkou, ktorú dnes uvedú oficiálne do prevádzky, prešla v tomto roku celkovou rekonštrukciou a na výrobu tepla bude využívať v rozsahu 80 % drevnú štiepku a 20 % plyn. Riaditeľ spoločnosti dodal, že realizácia doplnkového zdroja spaľovania drevnej štiepky a zníženie ceny plynu pre domácnosti môžu priniesť v konečnom dôsledku zníženie cien za teplo, čo pocítia všetci občania napojení na centrálne rozvody tepla v Sabinove.
(1 EUR - 30,1260 SKK)
 

Vyberte región